Ιστορικό

Πληθυσμός

Παραδόσεις
Ο Φόνος του Μαύρου
Εκκλησίες - Ιερείς
Τοπωνύμια
Νομές Νερού
ΣΠΕ Πρόοδος
Πεσόντες
Δολοφονηθέντες
Αγνοούμενοι
Απόλλων
Αυγερινός
Ελιόμυλος
Ανακοινώσεις
Ποιήματα
Φωτογραφίες
 
Πεσόντες

Γιώργος Χατζηγιάννης

Ο Γεώργιος Χατζηγιάννης( Πινιαής) γεννήθηκε στο Νέο Χωρίο Κυθρέας στις 15 Σεπτεμβρίου 1940. Ήταν γιός του Κυριάκου Χατζηγιάννη και της Κυριακούς Ακκιλλή . ΄Ηταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας και είχε τρία αδέλφια τον Ανδρέα, την Δέσποινα και την Χρυστάλα. Ο Γιώργος ζούσε στο χωριό και δούλευε σαν οικοδόμος.

Σε ηλικία 18 χρονών αρραβωνιάζεται την Νίκη Νικολάου (Μίχαλου) με την οποία παντρεύονται. Ο μεγάλος τους πόθος για απόκτηση ενός παιδιού πραγματοποιείται στις 26 Ιουλίου 1973 με την γέννηση της κόρης τους Μαρίας. Δυστυχώς η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι και δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν άλλο παιδί.

Τον Αύγουστο του 1974 ένα χρόνο περίπου μετά την απόκτηση της κόρης του, αφήνει την οικογένεια του στο κάλεσμα της πατρίδας και κατατάσσεται ως έφεδρος στο 398 ΤΠ στην περιοχή Τζιάος. Η τελευταία φορά που είδε την οικογένεια του ήταν στις 7 Αυγούστου 1974.

Ο Γιώργος από τότε δεν γύρισε ποτέ.

Η καρτερία, η ελπίδα και η αγωνία των δικών του ανθρώπων έσβησαν μετά από 35 ολόκληρα χρόνια όταν στις 10 Φεβρουαρίου 2009 η οικογένεια ενημερώθηκε για τον άδικο θάνατο του από τους Τούρκους. Βρέθηκε τυχαία από ένα γεωργό σε ομαδικό τάφο σε ένα χωράφι μαζί με 4 άλλους έφεδρους στρατιώτες στην περιοχή Τζιάος. Τα οστά του ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA και έδειξαν πως ο θάνατος του προήλθε από κτύπημα όλμου στο θώρακα.

Η κηδεία του έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2009 στο Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά και η ταφή των λειψάνων του στο Νέο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και αναπαύεται.